Calatorii

Cazarea in DUBAI

August 4, 2016

Se vorbeste mult despre unitatile de cazare din Dubai cum ca ar fi cu multe stele, foarte luxoase si asa mai departe iar eu unul tind sa le dau dreptate. Am stat cazati in doua locuri in Dubai si daca ar fi aleg intre centrul nou a orasului si centrul vechi, cu siguranta zona noua castiga detasat. Nu vreau sa intru in detalii despre avantajele si dezavantajele unei calatorii in cele doua zone dar cert este ca, dupa parerea mea, zonele sunt total diferite. De la calitatea personalului pana la curatenia de pe strada se pot discuta multe insa daca vreti sa fiti incantati de acest minunant oras va recomand sa nu alegeti Deira pentru cazare.

Bineinteles, Deira este o zona frumoasa, un oras chiar extrem de interesant de vizitat pentru ca aici gasesti influente vechi arabesti, muzee, piete, bazaruri si case unde au locuit sau inca locuiesc multi seici. O sa revin cu impresii si fotografii din Deira, insa pana atunci vreau sa va recomand un hotel ce m-a impresionat din multe puncte de vedere. Ospitalitate, curatenie si micul dejun.

Se numeste Hotel Atana, are 4 stele si aici am mancat poate cel mai bun si cel mai diversificat mic dejun de cand calatoresc. Din pacate nu am fost inspirat sa fotografiez cateva dintre specialitatile din meniu insa va asigur ca gustul este unul fabulos si autentic.

Facand o comparatie pe booking cu alte hoteluri de 4 stele din Dubai, pretul este unul foarte bun iar localizarea este destul de aproape de statia de metrou Dubai Internet City. Distanta se parcurge in maxim 8-10 minute de mers lejer.

Cum ajungeti la Hotel Atana daca aterizati pe Al Maktoum International Airport? Foarte dificil.

Am zburat cu Wizzair. De obicei aterizeaza la 21:55, autobuzul spre oras pleaca la ora 22:30 si din pacate ajunge la 23:03 la capat de linie in statia IBN Battuta. Nici mai devreme, nici mai tarziu. Din nefericire metroul care este la 2 pasi se inchide la 23:00 fix, astfel incat sansele sa prindeti metroul catre oras sunt aproape de 0.

Mai exista totusi o solutie sa ajungeti in oras fara a cheltui o avere pe taxi. Multe dintre autobuze circula pana la ore inaintate, unele chiar si pe timp de noapte. Autobuzul numarul 8 strabate tot orasul, ajunge pana in Gold Souk (piata de aur) si se poate folosi pentru a ajunge in Internet City (zona unde se afla Hotelul Atana). Trebuie doar sa fiti atenti la statii sau sa intrebati soferul. De regula o sa intalniti soferi amabili ce o sa va anunte la microfon cand ati ajuns in statia respectiva (doar daca ii solicitati acest lucru). Fiind tarziu traseul este neinteresant pe timp de noapte dar foarte frumos pe timp de zi. Va va costa in jur de 8 AED de persoana si aveti ocazia sa vedeti si o parte din desert fiindca acest aeroport secundar este construit fix in desert.

De asemenea, exista si varianta simpla de a ajunge la Hotel Atana cu taxiul. Nu o sa va coste mai putin de 140 AED si ajungeti in 34 de minute si 15 secunde conform siteului dubaitaxi.ae.

In mod clar, de pe aeroportul principal International se ajunge mult mai usor si direct cu metroul. Conform aceleiasi surse (dubaitaxi.ae), cu taxiul o sa va coste aproximativ 112 AED si ajungeti in 25 minute.

Atana

Atana

Atana

Atana

Atana

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply